Служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в

...
Служебният министър-председател Гълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в
Коментари Харесай

Премиерът Донев и министри откриха Пролетния панаир на книгата в София

Служебният министър-председател Гълъб Донев  Гълъб Донев Гълъб Донев е роден през 1967 година в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. и министрите на културата и образованието бяха публични посетители при откриването на тазгодишния Пролетен панаир на книгата в НДК, съобщи кореспондент на

В формалното си слово Донев акцентира потребността от четящи хора, отбелязвайки, че да си образован човек е демонстрация на себеуважение.

Може да се споделям Гълъб, само че нямам крила като птиците, крила ми дават книгите. Да си образован човек е демонстрация на себеуважение. Граматиката на един език е неговата Конституция – би трябвало да се съблюдава без произволи и отклонения от разпоредбите. Да разбираш какво четеш, да си сериозен е демонстрация на грамотно четене. Да си четящ и образован човек е мощ, която никой не може да ти отнеме, и познание, което от ден на ден ще се цени, съобщи в обръщението си министър председателят Донев.

Министърът на културата изясни, че книгите не трансформират света, само че трансформират хората, които пък могат да трансформират света, и в тази връзка прикани от ден на ден хора да четат.

„ Четете и подарявайте книги, тъй като те са нашето бъдеще “, уточни министър Тодоров.

От своя страна просветният министър подсети, че не може актуалният човек да бъде възпитаван без книга.

„ Чрез книгата разпространяваме душата на създателя. Не мога да си показва в актуалното общество какво би се случило, в случай че изчезне книгата “, сподели просветителният министър.

Пролетния панаир на книгата в София се разпростира в градината пред НДК със 144 издателства от цялата страна и над 60 шатри.

През дните сред 29 май и 4 юни се чакат срещи със значими имена в българската литература като Георги Господинов, Петър Чухов, Захари Карабашлиев, преводачи и издатели.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР